Среща на млади диабетни лидери в България


vd 01/06/2023

В началото на юни започнаха онлайн сесиите на Млади диабетни лидери (Youth Leadership Lab) с 23 мотивирани участници от 15 държави. Събитието ще продължи с обучителна програма в България между 9 и 15 юли. Скоро ще ви разкажем повече за дестинацията, която избрахме за домакин и работата ни по организацията му.

Онлайн обучителните сесии започнаха с участието на представители на Лидерската лаборатория, спонсорите и партньорите (Европайската асоциация на диабетните медицински сестри – FEND, Lilly Diabetes и Medtronic) на събитието, което се провежда от 2011 година. Участваха и домакините на тазгодишния лагер за диабетни лидери от България.

Онлайн уъркшоп запозна участниците с техниките за представяне на изформация по време на срещи. Те започнаха и работата си по проекти под наслов „Здраве за всички“.

IDF Europe Youth Leadership Camp (YLC) стартира през 2011 г. и има за цел да подхранва ново поколение младежки защитници на каузата на хората с диабет и да създаде силна общоевропейска мрежа от тях.

Отразявайки здравната ситуация по време на пандемията от COVID-19, онлайн базирана програма за обучение на лидери, Youth Leadership Lab (YLL), беше разработена като алтернатива на физическия YLC, за да осигури пространство за съвместно творчество и съвместно мислене за млади застъпници за диабетиците.

Тази година, надграждайки успеха на YLL 2022, който комбинира визията както на YLL, така и на YLC в хибриден лагер, YLL 2023 ще се състои от встъпителна сесия и един онлайн въвеждащ модул за лидерство през юни, последван от Младежки лидерски лагер в България.

Novo Nordisk