Асоциация “Докосни дъгата” с видеопослания за кураж и пълноценен живот


vd 01/12/2020

За поредна година от асоциация “Докосни дъгата” решиха да отбележат по специален начин Световния ден за борба с диабета. Популярни личности и спортисти подкрепиха инициативата на децата и младежите от асоциацията, включвайки се с послания във видеоклип, насочен към всички малки и големи, които страдат от хроничното заболяване.

Мисията на видеото е да вдъхне кураж на хората с диабет и да ги насърчи да водят пълноценен живот.

В ролята на посланици на инициативата “Бъди приятел с диабета!”, освен децата и младежите на асоциация “Докосни дъгата”, са тв и радио водещият Ники Кънчев, “златното момиче”, художествената гимнастичка Ренета Камеброва, олимпийският шампион по бокс Петър Лесов и световните боксови първенци Детелин Далаклиев и Станимира Петрова, младежките футболни национали Мартин Минчев, Илиан Илиев, Тонислав Йорданов и Митко Митков, световният шампион по самбо Божидар Темелков, международният майстор по шахмат Цвета Галунова, капитанът на Левски Лукойл Асен Великов, актрисата Василена Винченцо, певицата Валентина Александрова, журналистите Магдалена Гигова, Ангел Домусчиев, Пламен Славов и Георги Стоянов, председателят на “Докосни дъгата” д-р Денислава Ангелова и зам-председателят на асоциацията Александра Римпопова.

Тази година асоциация “Докосни дъгата” отбелязва пет години от създаването си. Тя успя да реализира десетки инициативи и кампании, чрез които обедини и поведе стотици деца, младежи, спортисти и обществени личности към сътворяването на един по-добър и справедлив свят.

Дейностите и целите на асоциацията от самото й създаване са насочени към младите българи – да се подобри качеството им на живот, да се осигурят средства и възможности за пълноценен живот на хронично болните деца, да се разпострани спорта сред малчуганите и младежите, за да се намали агресията сред тях, и не на последно място, да се възпитава дух на национална идентичност и родолюбие.

От началото на ноември асоциацията основа отделно звено, занимаващо се с юридическия аспект на защитата на основите права и интереси на децата и младежите с диабет тип 1: https://catchtherainbow.eu/2020/10/26/asotsiatsia-dokosni-dagata-postavya-nachaloto-na-nova-initsiativa

На уеб сайта на организацията е обявено официално, че:

Екип от професионално ангажирани юристи ще бъде на разположение на всички деца, младежи и родители, които се сблъскват с дискриминация по повод здравословното си състояние – проблеми в училище или неразбиране от страна на държавни институции, различни по вид организации, работодатели и т.н.

За въпроси, сигнали и казуси, пишете на този адрес: catchrainbow.dt1@gmail.com

Novo Nordisk