DiaEuro футболен турнир за хора с диабет: За седма година с участието на отбора на БАД


vd 01/08/2019

След седем години, международният турнир DiaEuro по футзал (футбол в зала) за хора с диабет се завърна се завърна от 21 до 26 юли там, откъдето започна – в Киев, Украйна. В надпреварата за седми път участва и отборът на Българска асоциация диабет (БАД).

Участието на нашия отбор, който е събран от различни градове на страната, е в рамките на програмата на БАД за подкрепа на активния начин на живот и практикуването на спорт за подобряване на гликемичния контрол и общото физическо състояние на младите хора с диабет. Целта на състезанието е и промяна в нагласата на обществото за възможностите и способностите на хората с диабет.

Футболът на DiaEuro е повече от игра – това е уникална сила, събираща хората с диабет заедно, променяща мирогледа им и вдъхновяваща света към борба с пандемията от това заболяване.

Отборът на БАД е отворен за нови попълнения – ако сте с диабет и обичате да играете футбол, пишете ни на страницата на асоциацията във Фейсбук, или се обадете на треньора Кирил Илиев, за да се присъедините към тима.

Novo Nordisk