Отново подвеждаща информация за „излекуване“ на диабета


vd 01/04/2019

Поредната организация, която рекламира в Интернет, че може да излекува диабет тип 2, заявява:„Специалната програма за диабет тип 2, прилагана от екипа на Vita Rama, се базира на промяна на цялостния начин на живот, като акцент се поставя върху правилното лечебно растително хранене с висок прием на въглехидрати и нисък прием на мазнини и белтъчини.

Разработеният от нас хранителен режим набляга основно на въглехидратни храни – плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни. Включването на повече въглехидрати като ориз, просо, елда, царевица и дори картофи, увеличава инсулиновата чувствителност.

В хранителния режим на Vita Rama за диабет тип 2 са изключени всички видове по-концентрирани мазнини като олио, зехтин, маслини, ядки, семена, авокадо, риба. Следването на този режим между 14 и 30 дни води до благоприятен резултат (нивата на кръвната захар се нормализират), а в крайна сметка и излекуване на диабет тип 2.

В периода на режима контролирано се спират медикаментите и/или инсулина, като се наблюдава регулиране на високото кръвно налягане, високите триглицериди, високия холестерол, намалява и теглото“.

Вестник Клуб Д е напълно съгласен, че нискокалоричната диета и редовната физическа активност могат да допринесат значително за управлението на диабет тип 2 и за постигането на по-ниски нива на кръвната глюкоза, кръвните липиди и загуба на излишните телесни тлъстини. Но Клуб Д предупреждава за пореден път читателите си да не вярват на чудотворни диети, които могат да „излекуват диабет тип 2“, при това светкавично – за 14-16 дни, дори и без отслабване на тегло?!

„Специалистът“, който спира лечението на щастливите „оздравяли“, е не ендокринолог или кардиолог, а практикуващ интегрална медицина. Другите членове на екипа са инструктори по хранене, йога и юмейхо-масаж…

Ако са ви открили диабет тип 2, преди да платите пари на фирми и организации, които разказват приказки за „блиц“ излекуване на диабет тип 2, най-добре е да се консултирате със специалист-ендокринолог, който ще ви даде правилни насоки относно диетата, която трябва да спазвате упорито, и лечението, което трябва да провеждате стриктно, за да контролирате без прекъсване нарушението в обмяната. Оставен без контрол, диабет тип 2 неумолимо води до ускорена атеросклероза и други сериозни усложнения на съдовете, нервите и бъбреци.

Novo Nordisk