Национална асоциация на децата и младите хора с диабет: Летен лагер-профилактика в хотел Добруджа в Албена


vd 01/04/2019

Националната асоциация на децата и младите хора с диабет организира за пореден път летен лагер-профилактика. Предвидени са две смени с по седем нощувки (от неделя след 14:00 часа до неделя до 12:00 часа) в периода 4-18 август е в хотел Добруджа в курортния комплекс Албена.

Цената на единична стая на ден е 69 лв. Цената на легло при настаняване на двама души в стая е 57 лв. В тризвездния хотел Добруджа е организиран пълен пансион (закуска, обяд и вечеря на блок маса с включена минерална вода по време на изхранванията).

Деца до 2 ненавършени години се настаняват и изхранват безплатно.

Дете от 2 до 12 ненавършени години, настанено с двама пълно плащащи родители, се настанява и изхранва безплатно. Второ дете, настанено с двама пълно плащащи родители на допълнително легло, ползва 70% отстъпка от цената за легло в двойна стая.

Дете от 2 до 12 ненавършени години, настанено с един пълно плащащ родител на редовно легло, се настанява и изхранва безплатно, а възрастният заплаща за единична стая. Второ дете, настанено с един пълно плащащ родител на допълнително легло, ползва 70% намаление от цената за единично настаняване. Трети възрастен, настанен на допълнително легло, ползва 20% отстъпка от цената за легло в двойна стая.

С всяка група пътуват ръководител, лекар (детски ендокринолог) и медицинска сестра.

Начин на плащане – депозит 30% от сумата при записване, доплащане до пълната сума на услугите след пристигане на групата в хотела.

Желаещите да посетят лагера трябва да направят своята заявка до 20 юли. За повече информация и записвания тел.: 0879/148 624 – Камелия

Изисквания: задължително е носенето на сините здравни книжки; дневник за самоконтрол; записани последни тридневни измервания на кръвна захар; вид използван инсулин и режим на поставяне; по един допълнителен пълнител с инсулин и глюкагон; шапки и слънцезащитен крем; придружаващият лекар трябва да бъде уведомен, ако детето има съпътстващи заболявания.

Програмата за престоя ще бъде представена при пристигането и ще включва много и интересни изненади.

***

За 15-а поредна година Националната асоциация на децата и младите хора с диабет проведе преди Великден кампания за боядисване на великденски яйца под мотото „Деца боядисват яйца за деца“.

Тази година партньор в благородната мисия и събитие бе общински институт “Старинен Пловдив”, като предостави къщата на Верен Стамболян (бивша къща на художниците, а в последните години е място, приютило постоянната експозиция на живописеца Димитър Киров – ДиКиро).

След боядисването, кошниците с яйца и козунаци бяха занесени в детските отделения по диабет към УМБАЛ Св. Георги – Пловдив и МБАЛ Медлайн – Пловдив.

В същия ден бе организирана и благотворителна продажба на картини в кафетерия Satori magic cafe, до Балабановата къща. Произведенията са рисувани от деца от столичното 143 училище Г. С. Раковски, я средствата от продажбата им ще бъдат използвани за купуване на сензори за най-мъничките с диабет – децата до 5 години.

Novo Nordisk