Националната асоциация на децата и младите хора с диабет: Дейност, посветена на бъдещето


vd 01/10/2018

Обръщение на Елисавета Котова, председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, по повод на Световния ден за борба с диабета: „Скъпи “малки, големи и още по-големи захарчета”, бих искала да ви пожелая в този ден да бъдете силни, отговорни и вярващи в себе си.

Да поставяте и постигате целите си “не заради, а въпреки диабета“, това са думи на един велик човек – алпинистът Боян Петров, който, въпреки диабета, изкачи върхове, до които не е стъпвал и здрав човек.

Вярвайте в себе си, не се предавайте пред трудности, изпречели се на пътя ви, защото вие можете, въпреки диабета. Щастлива съм, че ви познавам, щастлива съм, че хора като вас доказват на всички, че хората с диабет “не са различни”.

Това са хора който могат, искат и трябва да бъдат приемани като всички останали. Благодаря на всички лекари, медицински специалисти и на всеки, който е помагал и помага на хората с диабет. Благодаря на всички институции, макар и все още малко, но подкрепящи децата, младите хора и всеки засегнат от проблема диабет…

Novo Nordisk