Малките герои от „Бърборино” подариха усмивки


vd 01/12/2017

За втора поредна година Военномедицинска академия (ВМА) бе домакин на концерта на децата от смесена диабетна група “Калинка” в детска градина “Бърборино”.

Поводът бе Световният ден за борба с диабета – 14 ноември, а надсловът, под който протече събитието бе „Нека заедно си подарим усмивка!”.

Станал вече традиционен, този празник има за цел да покаже, че малчуганите и младите хора с диабет водят съвсем пълноценен живот.

„Децата са нашето бъдеще и ние винаги ще ги подкрепяме в техните мечти. Децата са причината да има повече усмивки и щастие, те са най-красивото нещо на земята, те са децата на 124 детска градина „Бърборино”, заяви в краткото си обръщение към гостите директорката на детската градина г-жа Теменужка Димитрова.

Малките артисти представиха пред останалите възпитаници на детската градина, своите близки и домакините от ВМА „Националните герои на България – символ на смелост, гордост и родолюбие”. Самите те също са герои, защото тазгодишният им празник имаше благотворителен характер в помощ на дете с диабет.

Novo Nordisk