Екатерина Иванова на 13 години е с диабет тип 1, но и със световна титла по кикбокс и европейска по таекуондо в своята възраст01/12/2017

Екатерина Иванова е само на 13 години, но вече е световна и европейска шампионка по кикбокс (втората титла в стила стил кик лайт за юноши и кадети, възрастова категория 13-15 години, участници с тегло до 42 кг, е от шампионата в Скопие през септември) и европейска шампионка по таекуондо за същата възраст. От 4-годишна побеждава и диабета (тип 1), който, с помощта на семейството си, управлява успешно.

“Това, че имаш диабет, не означава, че си по-слаб от другите. Напротив – показва, че има още много върхове, които да постигнеш. Не се страхувайте и не се срамувайте! Диабетът не пречи, а помага да покажеш кой си,” заявява Екатерина, която се състезава от името на столичния клуб АБЦ Файт.

Екатерина тренира от 6-годишна. Нейни треньори са Красимир Гергинов и Недялка Бачева.

Макар да е по-различен състезател със заболяването си, макар да се налага през определен интервал от време да измерва стойностите на кръвната глюкоза, да си инжектира инсулина и да се храни, макар да има вероятност нивото да кръвната й глюкоза да падне по време на среща, то тя побеждава – и съперничките и диабета.

Novo Nordisk