Инсулинови помпи – дарение на деца с диабет в УМБАЛ Св. Марина


vd 01/04/2017

В УМБАЛ Св. Марина във Варна още две деца получиха инсулинови помпи и сензорни устройства за тях – дарение от баронеса Денислава Ангелова. „Захарчетата“ са съответно на три и на осем години – на снимката (http://catchtherainbow.eu/жилищен-комплекс-лабиринт-закупи).

Инсулиновите помпи и сензорните устройства за тях бяха връчени от Грета Желева, представител на жилищен комплекс “Лабиринт“, които заедно с Митко Василев и Раунд Тейбъл 5 спомогнаха за закупуването на устройствата.

Дарението се реализира благодарение на събраните средства от съвместната национална кампания за инсулинова терапия между създадената от Денислава Ангелова Асоциация „Докосни дъгата” и първия в страната Център за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет (ЦИТАТ-Д) в УМБАЛ Св. Марина за лечение на пациенти с диабет на възраст от 0 до 18 години (www.youtube.com/watch?v=96BwP7ZkZdE).

Денислава Ангелова изказа специална благодарност за подкрепата на ръководството на болницата и на нейния изпълнителен директор проф. д-р Валентин Игнатов. От своя страна той заяви, че гарантира ефективната работа на всички лекарски екипи в болницата в полза на децата и техните семейства.

Специална благодарност баронеса Ангелова отправи и към проф. д-р Виолета Йотова – ръководител на Центъра за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет и Началник на Първа детска клиника в болницата.

Дарителите напомниха, че кампанията продължава да набира средства и обществена подкрепа за предстоящия втори национален детски Диабетен лагер „Докосни дъгата“.

Жилищен комплекс “Лабиринт” и Асоциация “Докосни дъгата” станаха партньори през изминалата година, като целта на партньорството бе да бъдат закупени и дарени инсулинови помпи за 10 деца.

Novo Nordisk