Опознай диабета, за да го победиш!01/12/2016

На 14 ноември младите хора от София и страната – членове на младежкото сдружение на Българска асоциация Диабет „Живей активно с диабет“, заедно с доброволци от Асоциацията на студентите медици в България, проведоха информационна кампания пред НДК, раздавайки флаери с инфографики за същността на заболяването и неговите симптоми.

Като следваща стъпка от кампанията „Да победим диабета“, младежите сформираха син кръг, символизиращ обединение в усилията за повишаване на обществената информираност, превенцията и подобряването начина на живот и лечението на хората с диабет.

Точно в 18 ч., в знак на съпричастност към всички „сладки хора“, с подкрепата на Столична община и със съдействието на Националния дворец на културата, в синьо беше осветена една от най-забележителните сгради на столицата – НДК.

Така, България се включи за поредна година в символичното осветяване на 270 значими сгради и монументи в света. Синият цвят и кръгът са приети за лого на Световния ден за борба с диабета като символи на живота, здравето и синьото небе, което обединява всички народи.

Кампанията на Българска асоциация диабет продължава с дейности и материали, целящи насърчаване на превенцията и на ранната диагностика на диабет тип 2 с цел осигуряване на адекватно лечение за намаляване риска от усложнения. Познанието е сила! Обединението е сила!