Том Ханкс: „Бях идиот по отношение на диетата си“01/06/2016

"Бях пълен идиот по отношение на диетата си на младини. Ето затова имам диабет тип 2," сподели американският актьор Том Ханкс. Той обяви, че е с диабет тип 2 още преди три години.

59-годишният носител на Оскар откровено признава, че на младини се е хранил основно с фаст и джънк фуудс (бързи и приготвени с наситени мазнини, пържени и тлъсти храни, които са и с високо съдържание на калории).

Звездата от Форест Гъмп, Филаделфия, Корабокрушенецът, Спасяването на редник Райън, Шифърът на Леонардо и Имате поща заяви: "Аз съм част от мързеливото американско поколение, което упорито правеше каквото иска и си угаждаше, а сега си понася последиците". Бях много тежък, виждали сте ме във филми такъв“.

Здравословната диета и грижата за здравето се постигат по-трудно от махането на хлебчетата от чийзбургера си, признава 59-годишният актьор. Разчита на обещанието на лекарите си, че ако постигне оптимално за възрастта и ръста си тегло, диабетът ще отстъпи.

Първата задача на Ханкс е да спазва нискокалорична здравословна диета и активен двигателен режим. Намаляването на калориите, избягването на мазнини и въглехидрати, увеличен прием на плодове и зеленчуци, пълно лишаване от подсладени безалкохолни напитки и бързи храни и закуски, е гаранция за успех в борбата срещу диабет тип 2. „Диабетът е контролируем,“ споделя холивудската звезда.

„Животът е като кутия с шоколадови бонбони, никога не знаеш какъв точно ще ти се падне“, е прословутото откровение на Форсет Гъмп... Но, житейската история на Том Ханкс показва, че не трябва често да посягаш към поредния бонбон, за да не ти се падне диабет тип 2.