Благодарствен адрес до председателя на ОбС-Плевен01/04/2016

По време на годишното отчетно събрание на Асоциация диабет – Плевен Даниела Илиева, председател на Управителния съвет на асоциацията, връчи благодарствен адрес на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев за съпричастност и желание да помага на диабетиците.

„Няма по-силна мотивация за действие от това да си получил доверието, надеждата и оптимизма на хората. Благодарим ви за вашата съпричастност към нашите проблеми и желанието да помагате на хората с нашата нелека съдба. Вашата помощ е истински ценна за нас,” се казва в благодарствения адрес до г-н Митев.

Илиева отбеляза, че благодарение на подкрепата на Мартин Митев, тази година на асоциацията е отпусната двойна субсидия, организацията вече разполага и с нов офис.

Митев благодари за признанието е заяви, че като човек, който повече от 20 години се занимава със здравеопазване, проблемите на хората с диабет са му изключително близки.

„Чрез организация като вашата, хората с диабет могат да се научат как сами да се пазят и да контролират своята кръвна гликоза. Този самоконтрол е шанса, за да не се стига до лоши последици. Това е вашата роля – на месия и на учител. Вие трябва да търсите тези 200 000 души (недиагностицирани хора с диабет в България), да ги приобщите към вас. Така ще спасите и много човешки животи. А аз обещавам, че ще продължим да ви помагаме с всичко, с което можем, в тази ваша благородна кауза”.