Информационна кампания „Открито за диабета“


vd 01/09/2014

На 1 октомври беше даден стартът на информационната кампания „Открито за диабета“, която е посветена на Световния ден за борба с диабета. Кампанията се организира за трета поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България в партньорство с Национална асоциация на децата с диабет, Българска асоциация диабет и Национална пациентска организация.

Всяка година кампанията „Открито за диабета“ има различен фокус, но крайната цел е една – превенция и ранна диагностика. Проучванията показват, че достатъчната физическа активност и балансираният хранителен режим намаляват риска за появата на диабет тип 2. Затова и фокусът на тазгодишната ни кампания е върху здравословното и правилно хранене.

Всеки от нас може да направи своята успешна крачка срещу диабета, осигурявайки в дневното си меню елементите от различните хранителни групи – протеини, млечни продукти, въглехидрати, плодове и зеленчуци и намалявайки приема на храни, съдържащи мазнини и захар.

В рубриката „Открито за диабета“на сайта Ladyzone http://ladyzone.bg/otkritozadiabeta стартира конкурс за балансирано и здравословно хранене. В него може да се включи всеки до 15 октомври като изпрати своято любимо дневно меню.

Жури ще определи трите най-добри предложения на базата на правилното съчетание и пропорции на различните групи храни в менюто. Авторите на отличените менюта ще получат кошница с биопродукти. Направете балансираното хранене Ваш избор и го споделете с нас!

На същата уеб страница http://ladyzone.bg/otkritozadiabeta можете да намерите и много полезни съвети за здравословното хранене и за подбирането на правилните продукти и меню.

Novo Nordisk