НАДД на Винария и Фудтех01/04/2014

През април НАДД участва в Международната изложба Фудтех и Винария, която се проведе в Международен панаир Пловдив. И бе наградена с грамота и плакет. През щанда на асоциацията, който измерваше безплатно кръвна глюкоза (КГ), преминаха 353 души.

Изводите от тази инициатива:

- Недостигът на лентички за често самоизмерване на КГ е причина за високи стойности при част от хората с диабет тип 1

- Хората с диабет тип 2 нямат добро обучение затова как да се справят със заболяването си, което води до високи стойности на КГ

Освен измерване на нивата на кръвната глюкоза, бе организирана и среща с диетолога Галя Вутова, пресконференция на тема „Време е да променим лечението на диабета”, консултация с ендокринолог, образователни лекции на тема „Диабет, хранене, алкохол”, конкурс за деца „Най-оригинален, здравословен сандвич“.

Раздадени бяха и информационни печатни материали - брошури, дипляни и други, посветени на превенцията, борбата и контрола на диабета, брошури, представящи дейността на НАДД, прожектиран бе филмът „Живот с диабет”, както и информационни и обучителни клипове. Организирани бяха дискусии на тема “Аз и моя диабет! Как се справям с моя диабет! Моята любима здравословна рецепта!”

Как се става член на НАДД? За информация и кореспонденция: Елисавета Котова, Председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет; Пловдив, бул. Освобождение 3, GSM 0893 555 997; e-mail: nadd.2006@abv.bg, уебсайт www.children-diabetes.org