Маратон за хора с медицински устройства01/04/2014

Приемат се заявления на бегачи от цялата планета, които използват медицински устройства и желаят да представят своята държава в отбора на Герои от цял свят (Global Heroes) за 2014. За първа година и България има възможността да вземе участие със свои представители.

Ще бъдат избрани до 25 бегачи, на които ще бъде платена такса участие за тях самите и един придружител за маратона в американските градове-близнаци (twin cities) Минеаполис и Сейнт Пол или в състезанията на 5000 м, 10 000 м и 10 мили (16 км), както и пътните разходи, които включват самолетни билети и настаняване за всеки състезател и един придружител.

Тази година маратонът ще се проведе от 3 до 5 октомври. От 2006 година насам представители 27 държави, с широк кръг от хронични и дегенеративни заболявания и състояния, са участвали в надбягванията по красивото трасе, което се вие между езерата и кварталите на градове-близнаци.

Заявления за участие в Global Heroes и още информация можете да намерите на http://spr.ly/61889P8o. За да бъдат допуснати до участие, бегачите трябва в момента да имат медицинско устройство: инсулинови помпи, пейсмейкъри, имплантирани кардиовертер дефибрилатори (ICD), гръбначни импланти, неврологични устройства или сърдечни клапи.