Заедно сме по-силни


vd 01/11/2013

Национален обучителен семинар под мотото „Заедно сме по-силни” беше организиран от Българска асоциация Диабет (БАД) в София по случай Световния диабетен ден. В събитието участваха председателите на диабетните дружества от страната.

Лекции изнесоха проф. д-р Лъчезар Гроздански (Диабет и атеросклероза), проф. д-р Михаил Боянов (Физическа активност и спорт при захарен диабет и метаболитен синдром), доц. д-р Малина Петкова (Немедикаментозно лечение на диабет тип 2) и д-р В. Вълов (Национално проучване за информираността за захарен диабет).

По време на семинара бе представена и новоучредената младежка секция на БАД, която е плод на ентусиазма и усилията на млади хора с диабет от различни градове на България. Първата официална среща на младежката секция бе посветена на здравословното хранене, спортната активност, социалната интеграция, комуникацията и създаването на общност на младите хора с диабет.

Неформално младежката секция съществува от април, когато беше даден старт на подготовката за участие във футболния турнир за диабетици Diaeuro, проведен в Хърватска, под егидата на Европейската диабетна федерация.

Novo Nordisk