Виртуално училище „Заедно сме по-силни”


vd 01/06/2011

Кампания „Заедно сме по-силни” е насочена към пациенти с диабет тип 2 на перорална терапия. Фокусът на кампанията е точно към тези пациенти, защото те често пъти остават в периферията и не са достатъчно добре информирани как най-добре да се справят със своето заболяване, за разлика от пациенти на инсулинова терапия.

Инициативата на www.zdravenchas.org включва безплатни индивидуални обучителни беседи със специалисти ендокринолози и виртуално училище за пациенти с диабет тип 2 на перорална терапия в 17 града в страната.

Фокусът на обучението е в съвети за хранене и диети, за спорт и физическа активност, за контрол на заболяването и усложненията му, които да подобрят състоянието на хората с диабет.

Обучението е организирано в три модула със седем лекции, които съдържат текстови и видео обучителни материали. Училището за пациенти „Диабет – заедно сме по-силни” ще започне на 27 юни и ще продължи шест месеца.

Включилите се в програмата имат право на две безплатни обучителни беседи по време на кампанията, след предварително записване на телефон 0884 33 73 19 всеки делничен ден между 10 и 17 часа.

Училището за пациенти „Диабет – заедно сме по-силни” ще отвори врати в София, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Карлово, Ловеч, Пазарджик, Петрич, Плевен, Пловдив, Силистра, Смолян, Стара Загора и Бургас.

Novo Nordisk