Център за обучение на деца с диабет в Пловдив


vd 01/05/2011

Клуб „Малките захарчета” ви кани на забавления и игри

Първият Център за обучение на деца и млади хора с диабет бе открит през април в Пловдив. Това е проект на Националната асоциация на децата с диабет (НАДД), с председател Елисавета Котова.

Центърът се намира в хотел SPS, където е и офисът на НАДД. В него има зала за обучение, детски кът за игри, фитнес с уреди и за най-малките деца, малко кафене и лекарски кабинет.

„Сбъдна се една дългогодишна мечта,” сподели Ели Котова след откриването. „В този център децата и родителите, освен обучение, ще получават и забавление, като всичко това ще е безплатно за децата с диабет”.

Всички деца и родители могат да посещават и залата за фитнес, и да оставят децата си за почасово гледане, за ваканционни занимални, за партита, организиране на рожденни дни и други празници.

Мотото на Елисавета Котова е, че децата с диабет не са различни и не трябва да бъдат отделени от другите деца. „Затова каним всеки, който има желание да се забавлява и да бъде част от детски парти-клуб „Малките захарчета” – да се забавляваме заедно!”

Два пъти в седмицата всеки, който посещава центъра и детски парти-клуб „Малките захарчета” ще има възможност да се запише за посещение и обучение на конна база село Войводиново.

Всеки последен уикенд от месеца ще бъдат организирани тридневни пакети за обучение, забавление, и посещение на забележителности, както в Пловдив, така и в околоностите.

Работното време на центъра е всеки ден (без неделя) от 08.30 до 19.30 часа.

Адрес: Пловдив, бул. Освобождение 3, етаж 2, офис 205

Телефони: 032/ 580 873 и 0889 182 697

E-mail: nadd.2006@abv.bg

www.children-diabetes.org

Novo Nordisk