DIFOPREV: Революционен метод за профилактика и лечение на диабетно стъпало


vd 01/05/2011

По данни на СЗО в България болните от диабет са между 450 и 500 хиляди души, от които около 100 000 не подозират това. Недобре компенсираният диабет може да доведе до много тежки последици и усложнения. Цитира се СЗО, според която диабетът е най-често срещаната причина за ампутация на части от долните крайници. На хората с диабет се налага 15 до 40 пъти по-често ампутация в сравнение с останалото население. Изнесените факти определят диабета като едно от най-социално значимите заболявания, на което всеки пациент следва да обърне особено внимание. С течение на годините диабетно болните получават диабетна невропатия, полиневропатия, ангиопатия и др. Около 20% развиват така нареченото диабетно стъпало, много суха кожа, мазоли, трофични язви, рани, фисури, рагади и др.

Разработеният метод за профилактика и лечение на диабетно стъпало е високотехнологичен и много ефективен.

Difoprev е медицинско изделие, основано на най-съвременните достижения на техниката – така наречените нанотехнологии. Състои се от капсули с гел, чиято активна съставка е гликопротеин и чифт чорапи, импрегнирани със същата съставка, затворена в микрокапсули.

Тези чорапи са изработени от специална за това изделие създадена синтетична материя Meryl, която избягва абразията на кожата на долните крайници и максимално се импрегнира с активните съставки. Чрез всекидневно носене на чорапите активната съставка, с което са пропити, се отдава чрез кожата на пациентите и спомага за образуването на колаген и еластин в човешкия организъм.

Комплектът е предназначен за едномесечна употреба, като на всеки три дни чорапите се зареждат за нова тридневна употреба по много удобен и лесен начин.

За профилактика на диабетно стъпало се препоръчва употребата на Difoprev два или три пъти годишно през определен период. Когато вече има получени усложнения, изброени по-горе, е препоръчително да се направят три до четири курса годишно.

Difoprev замества напълно всички видове кремове, гелове, пластири и др., които диабетно болният е длъжен да използва всекидневно. Този метод за профилактика и лечение е неинвазивен и напълно безопасен. Спомага за обновяването на епидермалните клетки, регенерира кожата на долните крайници, предотвратява изсушаването на кожата и я хидратира и подхранва.

Изразено в цифри Difoprev е икономически далеч по-изгоден от всички останали начини на профилактика. И не на последно място медицинското изделие е естетически издържано и не променя начина на живот на диабетно болните.

Производителят горещо препоръчва всички пациенти, имащи диабет повече от пет години, да се възползват от този наистина нов и революционен метод за профилактика и лечение на диабетното стъпало. Между 65-85% от ползващите Difoprev не получават усложнения, а ако те вече са се появили, носенето на Difoprev може да предотврати около 50% от ампутациите (съгласно документ на Международен консилиум по диабетно стъпало).

Difoprev са достъпни в цяла България (вижте местата, от които можете да го закупите в нашите интернет сайтове, както и позвънете в нашия офис). За закупуването на Difoprev не се изисква рецепта. По желание на пациента ние съдействаме за консултация и преглед с лекар специалист по диабетно стъпало.

Difoprev са съобразени с различната големина на стъпалата и биват мъжки, дамски и унисекс размери.