Въртележка на надеждата01/10/2010

Най-големият благотворителен бал в света, който подпомага проучвания в областта на диабета, бе организиран заедно с търгове за набиране на средства края на октомври в Калифорния, САЩ за 17 пореден път от филантропа Барбара Дейвис, която от години събира от холивудския елит и богатиге американски индустриалци пари за диабетни изследвания и грижи.

Сред гостите на бала Въртележка на надеждата тази година бяха: музикалната легенда Куински Джоунс, съпругата на Арнолд Шварценегер Мария Шривер, актьорите Дженифър Лопес, Джейн Фонда, Ракел Уелч, Сидни Поатие, Холи Бери, Том Ханкс, музикантът Стиви Уондър, рок-певецът Род Стюърт и още десетки звезди от шоу бизнеса.

Най-голям интерес предизвика търга за автомобил Мерцедес на стойност $160 000, който бе купен за $170 000…

Средствата от благотворителния бал са за Barbara Davis Center for Childhood Diabetes (детски диабетен център) в Денвър, Колорадо. Самата Барбара заявява: „Диабетът е семейно заболяване. Всеки трябва да знае как да се грижи за човек с диабет, когато той има хипогликемия или влошаване на контрола на кръвната глюкоза”.

Центърът на Барбара, построен и финансиран със средствата на вече починалия й съпруг-мултимилионер, е един от най-големите в света, специализиран в грижи за деца с диабет. Той е част от University of Colorado School of Medicine.

За допълнителна информация:

http://www.childrensdiabetesfoundation.org/Events/COH2010/Auction.html

http://www.barbaradaviscenter.org