Пак първи за нещо лошо


vd 01/06/2009

Най-пристрастената към бързата и съответно вредна и затлъстяваща храна нация вече не са американците и британците, както бихте предположили, а … българите, показаха резултатите от изследване на международната компания за маркетингови проучвания Синовейт (Synovate) проведено в 12 държави от няколко континента.

68% от анкетираните българи са посочили, че не биха могли да се откажат от този тип храна и редовно посещават заведения за бързо хранене. При британците и американците тези проценти са съответно 44 и 45%…

Според директора на „Синовейт” за България Стоян Михайлов, българите все още намират веригите за бързо хранене за новост и съответно за модерни. Увеличеното работно време и късите обедни почивки също допринасят за това работещите в офиси да залагат на фаст-фууд. Оказва се също така, че 40% от българите изобще не следят килограмите си и не мерят теглото си.

Проучването е направено чрез директни или он-лайн интервюта през февруари 2009 г. в Бразилия, България, Канада, Китай, Индия, Малайзия, Холандия, Испания, Швеция, САЩ, ОАЕ и Великобритания.

Novo Nordisk