150 лъча на надеждата


vd 01/11/2007

Кампанията за осветяване в синьо на забележителни сгради в цял свят, за отбелязване на първия обявен от Организацията на обединените нации Световен диабетен ден на 14 ноември, надмина всички очаквания.

Над 150 забележителни сгради, включително софийския Национален дворец на културата (НДК) и Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк ще са обляни в светлина на 14 ноември тази година в подкрепа на близо 250 милиона души и техните семейства в света, които живеят с диабета.

Можете да видите всички сгради в интернет на

www.worlddiabetesday.org:80/bluemonuments

Сградите ще светят в синия цвят на логото на Световния диабетен ден, като в много от случаите и самото лого ще бъде прожектирано върху тях. Целта е да се привлече вниманието на обществеността към проблемите на диабета.

Ето и някои от най-интересните сгради, които участват в проекта „150 лъча на надеждата”: операта в Сидней, кметството в Брюксел, къщата на откривателя на инсулина Бантинг в Лъндън (Канада), Олимпийският стадион в Монреал, телевизионната кула в Торонто, Ниагарският водопад, Александрийската библиотека, новият стадион Alianz Arena в Мюнхен, Парламентът в Атина, мостът Ponte Vecchio във Флоренция, наклонената кула в Пиза, мостът над Босфора, хотелът Burj al Arab в Дубай, колелото London Eye в Лондон, кулите Sears в Чикаго…

Novo Nordisk