Балони и клоуни събраха децата на новата детска площадка на Ново Нордиск


vd 01/07/2007

По случай Празника на детето на 1 юни, официално бе открита детска площадка в двора на Клиниката по детски и генетични заболявания към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Площадката е естествено продължение на дворното място на клиниката. На нея е изградено комбинирано съоръжение за игра с три пързалки, 2 мостчета и четири кули, двойна люлка, влакче с локомотив и вагонче, пейки и беседка за отдих.

Районът е озеленен и е с улеснен достъп както за лежащите в болницата деца, така и за приходящите малки пациенти.

Площадката бе открита официално от доц. д-р Мира Бошева, ръководител на Клиниката по детски и генетични заболявания. Сред официалните гости бяха доц. д-р Георги Паскалев, ректор на МУ Пловдив, доц. д-р Илия Йовчев, декан на МУ Пловдив, доц. д-р Илия Баташки, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Георги“.

На откриването дойдоха и над 120 деца заедно с техните родители. Малчуганите изживяха незабравим празник и изпробваха неуморно всички съоръжения на площадката. За да е съвсем празнично настроението, имаше балони и клоун, който организира безброй игри и танци, и раздаде много награди.

Целта на изграждането на детска площадка в двора на Клиниката е да се даде възможност на лежащите и приходящите в болницата малки пациенти за игра и забавление и двигателна активност.

Успешният завършек на проекта осигури на малчуганите един атрактивен и безопасен кът за забавление. Изпълнението на площадката стана възможно благодарение на датската фармацевтична компания Ново Нордиск, която е известна със своята цялостна грижа и подкрепа на хората с диабет.

Novo Nordisk