Конкурс за здравословно отслабване


vd 15/05/2005

СПАЗВАЙТЕ ТРИТЕ ОСНОВНИ ПРИНЦИПА!

На 26 април т.г. стартира конкурсът за здравословно отслабване „XENICApital“, който ще приключи на 30 септември. Желаещите могат да се записват за участие до края на юни. Кандидатите за награда ще трябва да загубят от 5 до 10 процента от теглото си до края на септември. При загуба на повече от 10 процента телесно тегло участниците отпадат от надпреварата.

През този период те ще трябва да спазват трите основни принципа на здравословното намаляване на теглото – рационален хранителен режим, повишена двигателна активност и при нужда – прием на съвременни лекарствени средства. Записването за участие в конкурса става на телефон 0700 10 105. Кабинети има в седем големи града на страната – Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Пловдив и София. На същата линия ще отговарят медицински лица, които могат да дават и информация по проблемите на наднорменото тегло.

За да бъде отслабването по-лесно и забавно, за всички участници са осигурени уроци по салса с професионални инструктори. Карта за салса може да бъде получена след безплатен преглед в лекарски кабинет и включване в конкурса.

Преминалите успешно програмата „XENICApital“ ще бъдат поканени на връчването на наградите на победителите през октомври. Печелившите ще бъдат определени чрез жребий. Наградите са три – екскурзия за двама по Палма де Майорка, система за домашно кино и домашен фитнес уред.

Като цяло 61.8% от мъжете и 51.9% от жените имат проблем с телесното тегло, сочат данните на Института за експериментална морфология и антропология (ИЕМА) при БАН. С наднормено тегло в България са 46.8% от мъжете и 34.4% от жените. При 15% от представителите на силния пол се отчита болестното състояние затлъстяване, а при жените този процент достига до 17.5.

Novo Nordisk