„Въртележка на надеждата“ събра $5 милиона за диабета


vd 01/11/2004

Жената-котка и момичето на Джеймс Бонд Хали Бери бе отново в центъра на вниманието на 16-я благотворителен бал „Въртележка на надеждата“, организиран от американската милиардерка Барбара Дейвис в известния Бевърли Хилтън хотел в Холивуд.

Звездата, която живее с диабет тип 1 от 21-годишна възраст, получи от известната телевизионна водеща Опра Уинфри наградата Brass Ring пред погледите на неостаряващия рокер Род Стюарт (отново с нова приятелка), актьора Майкъл Каин, Джейн Сеймур („д-р Куин-Лечителката“), Ивана Тръмп (бившата жена на строителния магнат Доналд Тръмп), милиардера-финансист Уорън Бийти, актрисата-модел Кармен Електра, борещата се с паркинсоновата болест боксова легенда Мохамед Али, певиците Бейонс и Дайана Рос, актрисите Джоан Колинс и Натали Кол…

И още десетки супер-звезди на шоу бизнеса, киното, музиката, финансисти, мнозина от най-богатите хора в САЩ и в света, почетоха гала-вечерта, събрала 1350 индивидуално поканени знаменитости, които помогнаха за събирането на над $5 милиона за научни проучвания в областта на диабет тип 1!

За съжаление, на вечерта не присъства човекът, който през годините дари най-много пари за диабетни научни проучвания – Марвин Дейвис, който почина от усложнения на захарната болест през септември. Едно от децата на Барбара и Марвин също живее с диабета и многобройните му усложнения от 7-годишна възраст.

Предишни носители на Brass Ring са чернокожият актьор Сидни Поатие, Хилари Клинтън и певецът Стиви Уондър.

На един от благотворителните търгове вечерта бяха разиграни два Мерцедес SLK, спечелени след наддаване от Род Стюарт и Ивана Тръмп по за $70000. Но Стюарт се пошегува, че карал само Ферари… Звездите изрисуваха ръчно чинии, които също бяха разпродадени на търг за стотици долари.

Проучванията в областта на диабет тип 1 ще получат още финансова подкрепа на благотворителна вечер в Националния исторически музей в Лос Анжелос през ноември, по време на която актрисата Мерил Стрийп ще връчи награда за хуманитарната му дейност на известния моден дизайнер Келвин Клайн.

Novo Nordisk