Честит 14 ноември!


vd 01/11/2003

Представителството на Eli Lilly поздравява хората с диабет в България с 14 ноември – датата, на която се е родил един от откривателите на животоспасяващия инсулин д-р Фредерик Бантинг.

„Ели Лили“ първа започна да произвежда инсулин в света, само една година след великото откритие. С това, животоспасяващото средство излезе от Университета в Торонто и тръгна по света преди цели 81 години… Достигна до хората, които всекидневно се нуждаят от него. Ние първи създадохме и човешките рекомбинантни инсулини. Първият бързодействащ инсулинов аналог също е наша рожба…

Затова всяка променена към по-добро съдба за нас е повод не само за гордост и удовлетвореност, но и за съпричастност към проблема диабет. Ние сме част от откритието, което всеки ден носи живот.

„Ели Лили“ е активен участник в разработването на стратегии и нови лекарства. Целта ни е нови ефективни открития да напуснат научните лаборатории и да отидат при хората с диабет.

14 ноември е ден за размисъл и равносметка. Всяка година той е новата ни крачка, която правим, за да управляваме по-добре диабета…