ВЕТРОХОДЕЦ СЪС ЗАХАРНА БОЛЕСТ ОБИКОЛИ ПОЛОВИНАТА ЗЕМНО КЪЛБО


vd 01/04/2003

Единственият диабетик, дръзнал да опита да обиколи света сам на борда на ветроходна яхта, Джон Денис продължава своето плаване през април. Технически проблеми в двигателя на яхтата спряха мореплавателя на средата на пътя и му попречиха да се състезава в многомесечния маратон.

Денис успя да пресече сам Атлантическия океан преди моторът на яхтата му да излезе от строя и да го принуди да доплава до Кейп Таун, Южна Африка. Сега той се връща в армадата от самотни ветроходци, но няма вече да бъде участник в свръхтрудното състезание, а ще продължи да плава около света като символичен посланик на немската фирма Байер за “самоконтрол на диабета и живот със стремежи”. Да му пожелаем попътен вятър!

Морският вълк ще окуражава и други диабетици по света да се впускат в предизвикателствата, за които мечтаят без да се оставят на захарната болест да контролира живота им.

Фирма Байер, спонсорира начинанието на Джон Денис, е готова да подкрепи и други амбициозни диабетици. Желаещите могат да намерят пълна информация за финансиране на техните начинания в Интернет до 12 септември тази година на www.ascensiadreamfund.com .

Денис е бил диагностициран с диабет тип 2 преди девет години. Той съумява да води свръхактивния си начин на живот като измерва кръвната си глюкоза неколкократно всеки ден и съобразява диетата и лечението си с резултатите. И Денис и жена му, която също е с тип 2 диабет, използват грюкомерите Ascensia на Байер. Името на тези нови апаратчета за самоконтрол на кръвната глюкоза идва от “стреми се и постигай”.

Novo Nordisk