Нова серия аксесоари за лабораторни миялни01/10/2018

С новата серия аксесоари за лабораторни миялни, Miele максимално намалява усилията при зареждане и предпазва лабораторните консумативи и съдове от повреда: EasyLoad е името на системата, която опростява зареждането и спестява време.

Лабораторните консумативи и уреди/съдове се позиционират правилно в отделението, а новоразработените инжекционни дюзи гарантират цялостно вътрешно почистване на стъклени детайли с различни форми и размери – от епруветки до големи Ерленмайерови колби.

Това решение допълва предишната система за зареждане на отделението за инструменти от Miele. Състои се от три различни инжекторни модула за детайли в различни размери.

Системата EasyLoad може да бъде напасната с правилно оразмерени инжекторни дюзи, за да улесни ръчното зареждане.

Сърцето на системата е нова дюза за пръскане, която се предлага от лятото на 2018 година в различни дължини и диаметри. Дизайнът й гарантира надеждно вътр ешно почистване на уредите и консумативите, дори ако основите им са поставени на върховете на самите дюзи.

Благодарение на интелигентната комбинация от дюзи и хоризонтални държачи, лабораторните консумативи могат да бъдат поставени върху дюзите по-лесно и по-бързо, като вече не е необходимо регулирането на височината на самите държачи.

За да се избегнат странични движения и допълнителен шум, са поставени широките опори, които да осигуряват стабилна основа, върху която да се поставят уредите ои консумативите.

С новите опори се отваря вертикалното свободно пространство в горната и долната кошница, което може също да бъде използвано. В сравнение с предишната система, увеличаването на височината, в зависимост от натоварването, е почти 9 см. Това позволява да се поставят в машината значително по-високи лабораторни детайли.