Допълнително обслужване за клиентите на Miele Professional01/04/2018

Тестът ProHygiene проверява количеството бактерии върху дезинфекцираното пране

Материите, използвани в болниците, домовете за възрастни хора, както и в медицинските заведения, не трябва да съдържат бактерии, предизвикващи инфекции. Надеждна защита може да се осигури само ако дезинфекционните процеси и използваните продукти са перфектно съчетани. ProHygiene следи за взаимодействие на процеса и препаратите, помагайки на сервизните техници на Miele Professional в поддръжката на пералните машини.

Що се отнася до процесите по дезинфекциране на прането за спасителни служби, болници и здравни заведения, германският институт Robert Koch препоръчва годишни тестове според признати методи. Това включва употребата на калибрирани датчици, с чиято помощ сервизните техници на Miele са в състояние да проверят истинността на параметрите на основния процес в термо-електрическия тест. За да се докаже, че процесите на изпиране и дезинфектиране са ефективни, може да бъде използването на био-индикатори, подложени на същия процес на изпиране, като самите текстилни материи.

Био-индикаторът съдържа два човешки патогена Staphylococcus aureus ATCC 6538 и Enterococcus faecium ATCC 6057 в определени количества. Сервизен инженер, който извършва изпитването, поставя био-индикатор в пералната машина, която се тества между прането. В прането се поставя и уред за регистриране на данни в защитна торба преди началото на програмата. В края на програмата, уредът предоставя подробности за температурите и времето за задържане, които могат да бъдат оценени и документирани незабавно.

Измитият био-индикатор се изпраща от сервизния инженер в независимата лаборатория „Meducomp GmbH“ в Берлин. Там се правят проверки за наличието на бактерии. Резултатите са налични след приблизително две седмици, а клиентът на Miele получава подробна информация. Сертификат се издава като доказателство за успешен резултат от тест. Резултатите от теста могат да бъдат получени и по искане на местни здравни органи или на органи за безопасност на храните и здравето и трудовата медицина – като доказателство за спазване на разпоредбите за хигиена и безопасност на труда.

Профил на компанията: Miele е водещ производител в света на премиум домакински уреди за готвене, печене, парови и хладилни продукти, кафемашини, съдомиялни, перални и продукти за почистване на подове. Тази гама се допълва от съдомиялни, перални и сушилни за професионална употреба, както и перални-дезинфектори и стерилизатори за медицинско и лабораторно приложение (Miele Professional). Компанията Miele, основана през 1899 г., има 8 производствени завода в Германия както и по един завод в Австрия, Чехия, Китай и Румъния. Оборотът за 2015/2016 г. възлиза на приблиз. 3,71 милиарда евро, като продажбите извън Германия имат дял от около 70%. Miele се представлява от собствени търговски дъщерни дружества и от вносители в почти 100 държави. Компанията Miele, понастоящем четвърто поколение семейна собственост, наема работна сила от около 18 400 души, от които 10 300 души в Германия. Седалището на компанията се намира в Гютерсло/Вестфалия, Германия.