Вътреставна хондропротекция с Crespine gel01/04/2017

Crespine® Gel е ижекционен вътреставен имплант за лечение на остеоартрит, съдържащ специално обработена хиалуронова киселина с голяма чистота.

Crespine® Gel е показан за виско-еластична добавка към или заместване на синовиална течност в човешки стави с дегенеративни промени в хрущялните повърхности и патологично променена ставна течност.

След инжектиране, действа като лубрикант и като механична подкрепа, и подобрява болковата симптоматика и състоянието на повърхностните слоеве на ставните хрущяли.

Терапевтично действие: Гонартроза/остеоартрит на колянната става и коксартроза/остеоартрит на тазобедрената става.

Използва се за овладяване на болковите симптоми или за заместване на синовиална течност с цел подобряване функцията на ставата.

Crespine gel е еднократна форма на вътреставна инжекция с комбинирана хиалуронова киселина (ХК) с оптимално висока молекулна маса от 2000 – 2200 kDa. ХК в Crespine gel е добита посредством биотехнологичен метод, гарантиращ най-високо ниво на чистота и качество. Crespine Gel е произведен по патентована Немска CRM технология, която придава триизмерна мрежеста структура на ХК за допълнителна стабилност, особено важна и ефективна за динамичните натоварвания, на които са подложени ставите.

Допълнително е използвана и така наречената „тиксотропна техника“, която допринася ХК в Crespine Gel максимално да имитира/се доближава по състав и поведение до естествената синовиална течност. Той е стерилно опакован, в готова за употреба еднократна спринцовка.

Използва се като алтернатива на нестероидните противовъзпалителни средства и други лекарства за облекчаване на болката. Идеален е за пациенти, които се нуждаят от бързо връщане към нормална физическа активност. Повечето пациенти изпитват облекчение на болката след 2 до 7 дни. Клиничните наблюдения сочат, че при около 50% от случаите начало на ефекта се наблюдава непосредствено след манипулацията.

Обикновено облекчаването на оплакванията е в рамките на една година след еднократно приложение. При някои пациенти е възможно и за по-дълго време. Продължителността на ефекта зависи от степента на промените в ставата и тяхната прогресия във времето.

Crespine® Gel е абсорбируем, вътреставен имплант с голяма чистота. Той е стерилен, не-пирогенен, виско-еластичен, водно-разтворим, биологично съвместим (не-имуногенен, не-възпалителен, не-токсичен) имплантируем гел, произведен от кръстосано-свързана хиалуронова киселина от не-животински произход, добита посредством бактериална ферментация.