МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/04/2016

Уважаеми колеги,

Къде можете да четете и купите/получите списание МD

Всичките 92 досега излезли броеве на списание МD през последните 13 години са качени и достъпни безплатно онлайн на нашата уеб страница www.spisaniemd.bg, която е и най-голямата он-лайн специализирана медицинска база данни на български език!

В архива ни са и всичките 72 броеве в 19-годишната история на списание Доктор Д, както и 30-те броя на списание Кардио Д, публикувани от 2004 година досега. Там е и 25-годишният архив на вестник Клуб Д.

Всички броеве са качени онлайн като PDF файл и като обикновен текст, което дава възможност и за търсене по ключова дума (и) в пълното им съдържание. В архива ни има над 7350 статии с информация практически във всички области на медицината.

Ако предпочитате да разчитате на алгоритмите на Google, винаги добавяйте spisaniemd до думата или поредицата от думи, които използвате, за да търсене на български език. Това ще ви гарантира, че първите резултати, показани от Google, ще са от списание МД (и ще избегнете платените реклами).

А за тези от вас, които предпочитат да четат МД като луксозно цветно списание с над 100 страници, решението е абонамент, само за 18 лв. ще получавате редовно 6 книжки. Можете да се абонирате онлайн на http://spisaniemd.bg/abonament-md, в най-близкия пощенски клон (каталожен номер 1475) или като позвъните на телефон 02/822 04 18.

МД, както и Доктор Д и Кардио Д, са единствените български специализирани медицински издания, които поддържат (и допълват) пълен архив с всички свои книжки в: Националната библиотека; Централната медицинска библиотека; библиотеките на Медицинския факултет към Софийския университет; медицинските университети в Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора; библиотеките в Националния център по онкология, МБАЛ Царица Йоана, Национален център по опазване на общественото здраве, Военно медицинска академия…

Най-новите, и по-стари броеве на МД, както и подвързани колекции на списанията ни от последните три години, може да намерите още и в редакцията ни на ул. Осогово 60 в София.

МД можете да си купите в София от вестникарските будки пред арката на Александровска болница и трите сергии пред Военно медицинска академия; в офиса на книгопоща MedBook на ул. Цар Асен 100 в София. МД, чрез своите редакционни представители, достига и до някои от по-големите градове в страната.

Представители на редакцията участват в национални медицински конгреси и раздават на участниците новите броеве на списанията ни, в които, по правило, има рубрики, съвпадащи с тематиката на съответните научни форуми. Списанията ни са на разположение на лекарите и на щандовете на фармацевтичните фирми по време на тези събития.

Така, например, ще намерите най-новия брой на МД от тази година (2, април), в който сме публикували по-обширни рубрики ревматология, нефрология и кардиология, на националните конференции по ревматология и нефрология през май, както и на симпозиума по остър коронарен синдром в края на април. Следващият ни брой (3, май), в който публикуваме повече новости в областта на неврологията, гастроентерологията и урологията, ще ви очаква през юни на съответните събития за колеги с интереси в тези специалности.

Освен 2600 платени абонати (през Български пощи, нашия онлайн абонаментен център, редакцията и трите основни частни разпространители на печатни издания), част от 8-хилядния тираж на МД достига, чрез централен абонамент, и до всички регионални колегии на Лекарския съюз, до центрове за спешна медицинска помощ, ръководства на болниците, министерство на здравеопазването и над 100 фармацевтични фирми.

Приятно четене на МD

Моля, покажете го и на колега