Линекс Бебе01/02/2015

Линекс Бебе (Linex Baby на Sandoz) е пробиотик от ново поколение, който възстановява и поддържа чревния баланс благодарение на формула, съдържаща живи лиофилизирани млечнокисели бактерии от вида Bifidobacterium. Лиофилизираната им форма спомага за преживяването им в чревния лумен и по този начин запазва тяхната висока биологична активност.

Всяко саше съдържа не по-малко от 109 колония образуващи единици от живи лиофилизирани млечнокисели бактерии от вида Bifidobacteria и малтодекстрин.

Нормално чревната флора при кърмачетата е съставена предимно от бифидобактерии и те се считат за особено важни през първите месеци от живота. Бифидобактериите поддържат здравословния алкалнокиселинен баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните ензими, спират растежа на патогенните бактерии, повлияват благоприятно чревната перисталтика и повишават имунната защита.

Съдържащият бифидобактерии Линекс Бебе е хранителна добавка и е подходящ за приложение при кърмачета и деца до 12-годишна възраст. Той има следните свойства:

- поддържа баланса на чревната микрофлора

- спира растежа на патогенните бактерии

- подпомага нормалното функциониране на храносмилателните ензими

- повлиява благоприятно чревната перисталтика

- повишава имунитета и предпазва организма от възникването на инфекции

Показанията за приложение на Линекс Бебе са:

- констипация или диария

- дисбактериоза

- болки в корема, чувство за тежест и подуване

- стомашночревни инфекции

- по време и след лечение с антибиотици