МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/11/2014

Уважаеми колеги,

Държите в ръцете си празничния брой на МД за юбилейната за нас 2014 година. МД навърши 10 години, достигна тираж 10 000 бройки, редовно излиза в обем от над 120 страници, плътно изпълнени с най-новото в областта на медицината и световната клинична практика във всички специалности.

Новост през тази година е публикуването на специалната ни секция Медицината днес в България (МД България), която е платформата за публикуване на авторски изследователски и обзорни статии от български лекари, както и на клинични случаи и на друга информация, полезна за колегията в цялата страна.

Отчетът ми продължава с признанието за най-добра специализирана медия в България, което МД получи на медийния фестивал Mediamixx, както и с постигнати и стабилно задържани над 2100 уникални посетители на уебсайта ни http://www.spisaniemd.bg, където е събран 16-годишен архив на статии от четирите ни издания – МД, Доктор Д, Кардио Д и Клуб Д.

Абонатите на МД достигнаха 2 400 души! Допълнително нашите редакционни представители (списъкът им е даден в карето по-долу) разпространяват МД във всички български градове с население над 100 000 жители.

МД се продава във всички медицински книжарници в България, в аптеки Адонис и в павилионите за печат около Медицинска академия. Разпраща се безплатно до центровете за Спешна медицинска помощ в страната, до всички регионални колегии на Българския лекарски съюз, както и в над 300 болници. Раздава се на специализанти в различни области на медицината, на докторанти и стажант-лекари.

Наши официални партньори през 2014 станаха медицинските университети в Пловдив и Плевен, както и Асоциацията на студентите по медицина в България. През 2014 МД връчи и първите си награди за най-добрите научни разработки в секция Терапия и Хирургия на Международния конгрес по медицински науки.

МД е единственото специализирано списание за лекари, което присъства и на над 50 конгреси и други медицински прояви в цялата страна!

Първият брой на МД за 2015 година ще излезе през февруари. Очакваме ваши авторски статии за българската ни секция.

Приятно четене на МD

Моля, покажете го и на колега