МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/09/2014

Уважаеми колеги,

МD навърши 10 години, а като че ли беше вчера, когато писах в обръщението си към вас, в първия му брой, че “МD ще предлага на своите страници уникален и актуален дайджест на новостите във всички области на медицината. Стремежът ни е да постигнем баланс в създаването на интересно списание едновременно за специалистите и за общопрактикуващите лекари; между информацията за последните научни открития, за резултатите от фармацевтични проучвания и за новостите от медицинските фирми.

Верни на дайджест-стила, ние искаме да ви предложим специализирано, но в същото време лесно за четене списание, което поднася в обобщена форма най-новото от света на медицината през последните един-два месеца, като във всяка информация отделяме специално внимание и на терапевтична визия. Като правило, за написването на една статия в МD е използвана информация от две и повече публикации”.

След десет години и 83 издадени броя, се надявам, че сме изпълнили обещанието си към вас - 2500 индивидуални платени абонати и над 7500 други български лекари, които получават списанието в своите здравни заведения (и чрез нашите редакционни представители в 10-те най-големи български градове) или по време на медицински конгреси, симпозиуми и конференции.

Резултатите от труда на редакционния ни екип и на нашите научни консултанти е на разположение онлайн на www.spisaniemd.bg. Там, заедно с публикациите от другите наши списания (Доктор Д, Кардио Д и Клуб Д), има вече 6 700 статии!

От все сърце благодаря за всички поздравления по повод на юбилея ни! Това е най-голямата награда за целия ни екип.

В юбилейния ни брой, четете новости в областта на онкологията, дерматологията, хепатологията, инфекциозните болести... А в МД България ви предлагаме авторски изследователски и обзорни статии и интересен клиничен случай, които ни изпратиха колеги със специалности в различни области на медицината.

Моля, за извинение и търпение от страна на всички колеги, чиито задълбочени и интересни публикации останаха за следващия ни брой, поради недостиг на място.

Приятно четене на МD

Моля, покажете го и на колега