МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/07/2014

Уважаеми колеги,

В разгара на лятото става все по-горещо от финансовите и политическите пожари, забъркани от корумпираните управляващи. Скандал в мафиотското семейство разкри зависимостите на политици, магистрати и прокуратура от кръга около КТБ. В същото време, парламентът направи всичко възможно да отложи оставката си…

На този фон още по-ярко изпъква хаосът в здравеопазването - протестите на лекарите, дупката в здравната каса, обърканият фонд за лечение на деца, неплатените разходи на болниците, липсата дори на идея какво да се направи, за да се закърпи поне временно положението и да не се стигне до пълна блокада на лечението на българите.

Идват избори. Те дават възможност да бъдат изгонени негодните и продажните от парламента и да бъдат заменени от по-честни хора. Но за целта трябва да се гласува. Защото избирателите на тунеядците, които в момента са се барикадирали в парламента, гласуват за тях, без да четат вестници и гледат телевизия, или по-точно - без да (могат да) мислят.

МD спечели през юни наградата за най-добра специализирана медия в България на фестивала Медиамикс! Това е заслуга на целия ни редакционен екип, но и признание за стойността на аудиторията на МД. Високата оценка е за уникалната колекция от новости в областта на медицината от цял свят, указания за клинично поведение, клинични случаи, авангардни терапевтични решения, обобщени в МД.

Академично партньорство с медицинските университети в Пловдив и Плевен е другото голямо признание за списание МД от преподавателите в двете учебни заведения и от студентите и специализантите там! МД вече се превърна в четивото на младия български лекар.

Специален юбилеен брой през септември ще отбележи 10-годишнината на МД. Когато започвахме този проект през 2004 година не сме и мечтали, че списанието ще достигне тираж от 10 000 бройки, 2800 платени абоната, собствена разпространителска мрежа с редакционни представители във всичките български градове с над 100 000 население.

Юбилейният брой ще надмине досегашните ни рекордни обеми от над 120 страници, отново ще бъде във всичките 12 специализирани медицински библиотеки в страната (единствената периодика за лекари там, която има абсолютно пълен архив) и, надяваме се, ще доведе още читатели на уеб страницата ни, където вече имаме над 2000 уникални посетители дневно…

Празненството за 10-годишнината на МД ще бъде … на страниците на септемврийския брой на списанието, където от началото на тази година е и новата секция МД България с оригинални авторски научни публикации от български лекари и с актуална и полезна информация и новини за колегията. Поканени за участие са всички читатели. Очакваме статиите ви.

А за да получавате редовно МД, моля, абонирайте се. От юли вече имаме нова колежка Весела Живкова, на която можете да позвъните на 02/8220418 или да пишете на abonament@protos.bg. Уникална и е възможността за онлайн абонамент по всяко време на годината, която дава МД на уеб страницата си http://spisaniemd.bg/abonament-md, като заплащането е чрез популярната платформа ипей (ePay).