МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/05/2014

Уважаеми колеги,

Cтана традиция броeвете на МD да са с над 100 страници. Този отново е 126 страници плътно изпълнени с най-новото от света на медицината, научни публикации от водещи български лекари, уникална полезна и интересна информация за колегията ни. И е в 10000 тираж…

Рубрика Коментари от миналия брой предизвика вашата реакция. Сега продължаваме с абсурдната идея за BCG ваксинацията и … анорексията. Но водещата тема в рубриката е новата европейска директива, която открива възможности за финансова ползa и професионална изява пред амбициозните български лекари чрез медицинския туризъм.

Списание МД награди през май най-добрите български научни разработки, представени на Международния конгрес по медицински науки ICMS’14 в София в секциите Терапия и Хирургия. В секцията ни Медицината днес в България (МДБГ) ще намерите абстрактите на шестте наградени колективи.

МДБГ предлага и най-четената от рубриките ни в момента онлайн (повече от 60 души всеки ден) – актуализирана информация за предстоящи медицински конгреси и конференции в България, както и обяви с възможности за работа в чужбина.

Фейсбук страницата на МД (www.facebook.com/spisaniemdbg?fref=ts) вече е харесана от над 1200 души. А уеб страницата ни http://www.spisaniemd.bg достигна през май дневен рекорд с над 2000 уникални посетители, както и рекорден брой търсения в архива ни от над 6550 статии!

Още една наша традиция е да се срещаме с читателите си по време медицински конгреси и конференции. След присъствието ни на 12 събития през май, през юни ще бъдем и на: Европейски конгрес по затлъстяване (28-31 май), Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина (4-7 юни), XIX Национален симпозиум по урология (5-6), V Конгрес на Българското дружество по белодробни болести (5-8), изложение Мисия Здраве (6-8 юни), XII Национален конгрес по гастроентерология (12-14), Национална конференция по неврология (12-15), XXV Световен конгрес по видеоурология и постижения в клиничната урология (19-22), Научна конференция Злокачествени тумори на кожата (20-22), XVI Международна конференция по философия, психиатрия и психология (26-29), Българо-полски медицински форум, посветен на новостите в кардиологията (4-5 юли) и други.

Летните ни теми са: фотопротекция и нови препоръки за лечение на затлъстяването. Водещата ни статия е поведение при хроничен болков синдром, на който сме посветили и корицата. Предлагаме много разнообразна информация в областта на педиатрията и неврологията, включително и две нови ръководства за превенция на инсулта…

Приятно четене на МD

Моля, покажете го и на колега