Международен конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари01/04/2014

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2014) ще се проведе за тринадесети пореден път между 8 и 11 май 2014 в Медицински университет – София. Организатор на научния форум е Асоциацията на студентите медици в България – София, а патрон е ректорът на МУ – София, чл. кор. д-р Ваньо Митев, дмн.

В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Централна и Източна Европа. В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, стоматология, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

Всеки участник или работна група представя свои проучвания и разработки в една от следните области – Терапия, Хирургия, Предклиника, Дентална медицина, Обществено здраве и Медицинско образование и се състезава със своите колеги.

Участниците имат възможността да участват и в множество семинари, тренинги, лекции и в незабравима социална програма. На конгреса присъстват стотици млади учени от цял свят, а участието се счита за научна публикация. Тази инициатива е стимул за всеки бъдещ изследовател, тласък към нови идеи и открития, изява, подпомагаща професионалната реализация на всеки участник.

Темата на конгреса за тази година е: Medicine behind molecules – what more genes can tell us, като ще се провеждат няколко лекции, съсредоточени върху персонализираната медицина и последните открития в генетиката. Един от гост-лекторите ще бъде проф. Дейвид Рубинщайн от Университета в Кеймбридж, Великобритания (prof. David Rubinstein, Cambridge University, UK).

Краен срок за изпращане на абстракти: 1 март 2014. Като пасивен участник, можете да се регистрирате до началото на конгреса.

За повече информация и регистрация: http://www.icmsbg.org

За контакт с организаторите: info@icmsbg.org

Уебсайт: http://www.facebook.com/ICMSBulgaria