МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/11/2013

Весела Коледа и честита Нова година!

Уважаеми колеги,

Завършваме 2013 година с нов голям брой на списание МD - и като страници (92) и като тираж (5,400)! Уникално висок е и броят на уникалните посетители на уеб страницата ни (www.spisaniemd.bg) - над 1500 дневно!

Три области са най-четени от нашата виртуална аудитория - подагра, простата (доброкачествена хиперплазия и карцином на простатата) и панкреас (панкреатит, панкреасен карцином, екзокринна панкреасна недостатъчност). Лечение с антибиотиотици, както и нови методи за лечение в онкологията и онкохирургията са другите най-търсени теми.

В този брой четете в основните рубрики: пулмология - избор на антибиотична терапия при ХОББ, алергология - бронхиална астма и коморбидни състояния, гастроентерология - ензимна заместителна терапия при екзокринна панкреасна недостатъчност, хирургия - къде е бъдещето на онкохирургията, урология - рак на пикочния мехур, гинекология - впечатляващо намаление на инфекциите с HPV след въвеждане на ваксините, неврология - диагноза и терапия при остър исхемичен инсулт...

Застраховката „Професионална отговорност“ на лекарите е необходимост. За целта, ви предлагаме информация какви са условията на ЗАД Алианц България.

През новата 2014 година отново очаквайте общо шест броя на MD (първият ще излезе през февруари). Ако искате да бъдете редовно с нас, абонирайте се!

В редакцията сме подготвили по няколко книжки от всеки брой на списанието през последните две години - ако сте пропуснали някой и искате да го четете „в оригинал”, обадете ни се или ни пишете.

Приятно четене на МD

Моля, покажете го и на колега