Cleanance Eau Thermale Avene – иновативен отговор срещу хиперсебореята01/09/2012

Серията Cleanance е посветена на подобряване качеството на живот при мазна и проблемна кожа.

От леката хиперсеборея до съпътстващи грижи при медикаментозно лечение на тежко акне, Дерматологични лаборатории Avene осигуряват подходящ дермокозметичен отговор за всеки случай. Именно в търсенето на качествени продукти, днес иновацията на серията отива още по-далеч, винаги в стремеж към по-голяма ефикасност.

Патофизиологията при хиперсеборея е установена: увеличено количество и активност на ензима 5алфа-редуктаза; по-голям брой ядрени рецептори за дихидротестостерон; пролиферация на себоцити; директно действие на P. acnes върху мастната жлеза.

За ефективна грижа, дермокозметичните продукти трябва да притежават прицелен ефект срещу горепосочените причини.

През 2012, Дерматологични лаборатории Avene предлагат в серията Cleanance нова себорегулираща съставка, Глицерил лаурат (заявен патент), с доказана ефикасност в стриктен фармако-клиничен протокол. Представлява естер на глицерин и лауринова киселина, с много добра толерантност.

Глицерил лаурат осъществява тройно действие, ограничавайки свръхпродукцията на себум, начален стадий на развитие на ретенционни и инфламаторни лезии.

Той инхибира активността на ключовия ензим 5алфа-редуктаза, отговорен за превръщането на тестостерон в активната форма дихидротестостерон, а оттам инхибиране на продукцията на липиди.

Глицерил лауратът ограничава пролиферацията на себоцитите и осъществява антибактериално действие срещу P. аcnes.

Основна първа стъпка в борбата с несъвършенствата е почистване с адаптиран продукт с формула без алкохол, без агресивни измивни агенти, без ароматизатори, които могат да утежнят иритацията.

Cleanance почистващ гел при мазна и акнеична кожа

Нова формула, която регулира излишъка на себум, инхибира пролиферацията на P. acnes и хемотаксиса на полиморфонуклеарни клетки, благодарение на новата съставка глицерил лаурат и цинковия глюконат.

Наличието на Термална вода Avene успокоява чувствителната, възпалена и раздразнена кожа и е с антииритативно действие.

С формула без сапун, без парабени, без ароматизатори, Cleanance Почистващ гел почиства кожата без "ребаунд ефект". Използва се сутрин и/или вечер, на лице и тяло, с изплакване.

Тази есен, Дерматологични лаборатории Avene обогатяват серията с нов продукт за хигиена - Cleanance почистваща вода.

Почистването на кожата с вода без изплакване е жест на хигиена, който е ценен от пациентите с мазна и акнеична кожа. Лесна за употреба, Cleanance почистваща вода почиства и демакиира (включително и водоустойчив грим). Тя съчетава себорегулиращата ефикасност на глицерил лаурат с доказана кожна и очна толерантност.

Формула само с 9 съставки, с нежни почистващи и заздравяващи агенти, допълнена с успокояваща Термална вода Avene. Без алкохол и без парабени, деликатно ароматизирана. Използва се сутрин и вечер, с помощта на памучен тампон, без последващо изплакване.

Cleanance себорегулираща матираща емулсия е последваща ежедневна грижа при мазна кожа. Регулира продукцията на себум, успокоява, хидратира и матира. С лека текстура, тя се нанася сутрин и/ или вечер.

Eau Thermale Avene

Иновация в дерматологията

www.avene.bg