Дарение на Бьорингер Ингелхайм01/11/2011

Дарителската инициатива на Бьорингер Ингелхайм по случай 125-ата годишнина от създаването й беше ремонт в Клиниката по детски болести и детска кардиология в Националната кардиологична болница.

На откриването на освежената клиника присъстваха изпълнителният директор на Националната кардиологична болница доц. д-р Владимир Пилософ и д-р Едит Пунг, ръководител на представителството на немската фармацевтична фирма Boehringer Ingelheim в България.

Целта на инициативата е да направи по-цветна и приказна атмосферата в ремонтираните детски отделения на болницата и по този начин да допринесе за по-бързото и успешно възстановяване на малките пациенти.

Според д-р Пунг, за Бьорингер Ингелхайм и нейните служители социалната отговорност е важна част от корпоративната култура, като компанията ще продължава да допринася за по-високото ниво на здравните грижи в България.

Основана преди 125 години от Алберт Бьорингер в гр. Ингелхайм, Германия, фармацевтичната компания изследва, разработва, произвежда и предлага на пазара продукти с висока терапевтична стойност за хуманната и ветеринарната медицина. Има 145 представителства в света и повече от 42 000 служители.

Pradaxa (dabigatran etexilate) - новата терапия за профилактика на инсулт при предсърдно мъждене, одобрена от Европейската комисия (ЕК), беше представена в Националната кардиологична болница от доц. д-р Нина Гочева, национален консултант по кардиология, и главен изследовател в проучването RE-LY.

Одобрението от ЕК на препарата на Бьорингер Ингелхайм се основава на резултатите от RE-LY (Randomized Evaluation of Long-Term Anticoagulant Therapy) – едно от най-големите клинични изпитвания, провеждани в областта на предсърдното мъждене.

Според доц. Гочева, Pradaxa е най-ефикасният препарат за профилактика на исхемични инсулти при пациенти с предсърдно мъждене, който предотвратява всеки три от четири случая на инсулт при предсърдно мъждене като причинява и по-малко кървене.