Tolerance Extreme – първата линия с D.E.F.I концепция, позволяваща 0% консерванти01/02/2011

Серията Tolerance Extreme на Avene са козметични продукти с уникален производствен и технологичен процес на опаковане, средство на първи избор, осигуряващо оптимална грижа както за хората със свръхчувствителна и алергична кожа (1), така и за всички, които търсят сигурност.

Системата E.T.S. (система за екстремна толерантност, патент на Pierre Fabre Dermo-Cosmetique) позволява стерилното производство на продукта и гарантира:

– Формули с термална вода Avene без консерванти, ароматизатори и емулгатори – 100% безопасни

– Съдържание на минимален брой подбрани и стерилни съставки – 100% чисти

– Производство и опаковка в стерилни условия, според стандартите за инжекционни форми

Всички продукти са подложени на системен контрол на отделните етапи от производството, както и на тестове за толерантност върху свръхчувствителни пациенти, извършени под дерматологичен и алергологичен контрол.

Тъй като продуктите не съдържат консерванти, те не биха могли да се съхраняват в класическа тубичка, поради реалната опасност от контаминиране с бактерии при контакт с въздуха.

Системата D.E.F.I. (изключителна технология за непокътната формула) е иновативна и патентованата формула на затваряне (Франция, Европа, Америка, Япония), която позволява освобождаване на продукта от опаковката, но не позволява проникване на бактерии.

Tolerance Extreme е ново поколение дермокозметични продукти, което дава възможност за първи път в козметиката използването на непокътнат продукт в голяма опаковка, напълно защитен от контаминиране по време на целия период на употреба.

Използван източник:

1. http://www.eau-thermale-avene.com