Eucerin предпазва от слънчеви алергии01/03/2009

С настъпването на пролетта и лятото все повече хора започват да страдат от алергична реакция към слънцето – полиморфен фотодерматит. Едни от основните причинители на слънчеви алергии са свободните радикали, които се формират при излагане на UV радиация. Те могат да предизвикат възпалителни и имунни реакции в кожните клетки и по този начин да възпламенят симптомите на слънчевите алергии.

За да намери ефикасно решение на този проблем, Eucerin разработи специални продукти против слънчеви алергии. Водоустойчивият слънцезащитен крем-гел SPF 25 осигурява надеждна защита от UV радиацията и предпазва от слънчеви алергии. В допълнение към ефикасната UVA/UVB защитна система, продуктът съдържа и активния агент AGR (Alpha-Glucosil-Rutin).

AGR е извлек от естествения флавоноид рутин, които се извлича от дървото пагода (Sophora japonica). Той е лесно разтворим във вода, прониква през роговия слой при повърхностно нанасяне и предпазва клетките от ДНК увреждания, причинени от UVB лъчите. Заедно с витамин Е, AGR подсилва естествените защитни сили на кожата срещу свободните радикали. Тази нова антиоксидантна защитна система е патентована от Байерсдорф.

Защитата от слънчеви алергии е допълнена от крем-гел за след слънце, който успокоява и възстановява стресираната от слънцето кожа.