Софарма отпразнува своята 75 годишнина01/08/2008

Софарма отбеляза своята 75 годишнина с официално парти на 3 юни 2008 година, посветено на всички партньори от страната и чужбина, в Кемпински Хотел Зографски в София.

Софарма и изпълнителният й директор Огнян Донев (на снимката горе вляво) получиха специални поздравления от Президента на Република България Георги Първанов, от Председателя на Народното събрание Георги Пирински, от Министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев, от Министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и от много други.

За особен принос и съпричастност за развитието на българската фармация, Огнян Донев връчи юбилейни златни значки. На вечерята Софарма представи книгата „75 години Софарма – фармация, дела и документи”. Вечерта премина под музиката на Графа, Мария Илиева, група 305 и балет „Дива”, които се грижеха за празничното настроение.

Празникът продължи на 7 юни в Борисовата градина, където бяха поканени всички служители и приятели на Софарма. Софарма превърна столичния парк в приказно място за малки и големи.

Уникално създадено ОТ и ЗА хората, пространство, стопли сърцата на минувачи и участници, като превърна сивото и самотно всекидневие в един истински приказен празник.

Независимо от дъжда, софиянци се събраха да споделят своя почивен ден и празнично настроение под звуците на духовия оркестър при академията на МВР, детския фолклорен ансамбъл «Врабево», «Бон-бон», Ваня Костова и квартет «Сезони», сестри Аджови, Руслан Мъйнов, който беше и водещ на програмата. Вечерта завърши под звуците и ритъма на БТР, които изцяло завладяха публиката.