Umckalor – Умното лекарство! – Нова терапевтична възможност при първи симптоми на вирусни инфекции на горни дихателни пътища01/12/2007

Umckalor (Умкалор) е най-успешният противопростуден препарат в Германия, регистриран и успешно продаван в почти всички европейски държави и САЩ.

Активна субстанция:

Патентован екстракт EPs 7630® от корените на южноафриканското растение Pelargonium sidoides, род Мушкато, семейство Здравецови

Фармакологични свойства:

Уникален троен механизъм на действие:

* Противовирусен ефект – покрива лигавицата със защитен филм, предпазващ от прикрепянето на вируси и стимулира антивирусната защита посредством имуномодулация (стимулира макрофагите, активира фагоцитозата, продукцията на NO, секрецията на цитокини)

* Директен и индиректен антибактериален ефект – потиска размножаването на бактериите в лигавицата и предотвратява развитието на бактериална суперинфекция

* Секретолитичен ефект – стимулира движението на ресничките на епитела и ускорява отделянето на бронхиалния секрет

Терапевтични показания:

Средство на избор при първи симптоми на вирусни инфекции на горни дихателни пътища (ИГДП). Umckalor не само облекчава симптомите на ИГДП, но повлиява причинителите като активира антивирусната защита на организма посредством имуномодулация и проявява умерени антибактериални свойства.

Umckalor е изключително безопасен продукт и един от малкото медикаменти, за които са налице многобройни данни от клинични изследвания върху деца над 1 година.

Начин на приложение и дозировка:

* Възрастни и деца над 12 години – 30 капки 3 пъти дневно

* Деца от 6 до 12 години – 20 капки 3 пъти дневно

* Деца от 1 до 5 години – 10 капки 3 пъти дневно

Умкалор облекчава симптомите на ИГДП и пациентите се чувстват по-добре. Умкалор скъсява продължителността на заболяването – клинично доказано е, че пациентите се връщат на работа/училище два до три дни по-рано и приемат по-малки дози парацетамол, за по-кратък период.

Умкалор покрива нишата между първите симптоми на вирусни ИГДП и нуждата от антибиотици при бактериална суперинфекция.

Умкалор е растителен продукт, практически без странични действия, с отлична поносимост включително за деца над 1 година.

Ефектите на Умкалор са клинично доказани при повече от 7500 пациенти, от които 2500 деца.

Противопоказания: алергия към някоя от съставките, по време на бременост и кърмене, деца под 1 година.

Umckalor (Eps 7630®): капки за перорален прием за възрастни и деца над 1 година. Флакон 20 мл. Препоръчва се капките да се приемат преди хранене. Приемът да продължи 3-4 дни след отзвучаване на симптомите, за да се предотврати рецидив, но не повече от 3 седмици.

Производител:

Dr. Willmar Schwabe http://www.schwabepharma.com

Фирмата Д-р Вилмар Швабе, Германия е световен лидер във фитофармацевтичното производство