Fromilid – с доказана антибактериална ефективност, резултат от 10-годишен клиничен опит в Европа01/11/2007

Тази година се навършват 10 години от първата поява на Fromilid на Европейския фармацевтичен пазар. За тези 10 години Fromilid се утвърди като висококачествен, ефективен и сигурен антибиотик. Ефективността му се доказа от опита на над 10 милиона пациенти, които са се лекували с него до момента. Fromilid спечели доверието на лекари, фармацевти и пациенти в над 30 Европейски държави, където е водещ генеричен кларитромицин.

Krka е сред водещите Европейски генерични фармацевтични компании, която инвестира в научни изследвания и разработки, и притежава повече от 600 патента. Продуктите на Крка са в съответствие с най-стриктните международни производствени и фармацевтични стандарти, GMP стандарти в областта на управлението на качеството и системи за защита на околната среда.

Клинични проучвания и проучвания, съблюдаващи лекарствената сигурност и включващи над 30 000 пациенти, показаха, че Fromilid е клинично високо ефективно лекарство с незначителни странични ефекти.

Fromilid uno е резултат на научно-изследователските знания на Krka и е първия генеричен кларитромицин с удължено освобождаване на всички чуждестранни пазари на Krka. Fromilid е водещия генеричен кларитромицин в Полша, Русия, Украйна, Унгария, Чешката република, Словакия, Румъния, България, Хърватия и Словения.