МЕСЕЧЕН ДИАЛОГ01/09/2007

Уважаеми колеги,

Списание MD навършва през този месец три години, като в ръцете ви е нашият 30-и брой, в който се опитваме да представим медицината днес в максимално дайджестиран и лесен за четене вид.

Какво ново ви предлагаме в тази книжка? Ревизираните указания на Американската колегия по кардиология и Американската сърдечна асоциация за поведение при нестабилна ангина и миокарден инфаркт без ST eлевация, се надяваме да са интересно четиво за читателите ни кардиолози и общопрактикуващи лекари.

Само за мъже – еректилната дисфункция и късният хипогонадизъм са проблеми, с които се сблъскват не само кардиолозите, но и ендокринолозите, уролозите и специалистите до сексуална медицина. Надяваме се всеки с интереси в тази област да намери нещо интересно или полезно за клиничната му практика.

Само за жени – ендометриозата и „горещите вълни” в пери- и постменопаузата са теми, които предлагаме на гинеколозите, а и на нежната половина от читателската ни аудитория.

Под контрол ли са ваксино-предотвратимите заболявания – можете да проверите дали сме успели да намерим отговора.

Как да направим диференциална диагноза на грипа е също въпрос, който ще трябва да решаваме през есенно-зимния сезон – по този повод ви представяме един клиничен случай.

Приятно четене на МD

Моля, предайте броя и на колеги

Д-р Д. Янкова