Лечебна Хумана HN с пребиотици01/06/2006

ХУМАНА са сред водещите производители на адаптирани млека, каши и готови детски храни. На немския пазар те са лидер при лечебните и хипоалергенните продукти. Повече от 50 години фирмата произвежда висококачествени хранителни продукти за кърмачета и малки деца, използвайки съвременните технологии при спазване на етичните, правните и екологичните норми на тази дейност.

Хумана HN е лечебна, диетична храна, предназначена единствено за хранене на кърмачета при диарии, диспепсии, целиакия. Използва се също като допълнителна храна в рамките на определената от лекаря диета за кърмачета, деца и възрастни при храносмилателни смущения с различна генеза. Съдържа лесноусвоими въглехидрати. Не съдържа глутен. При нарушение на глюкозния толеранс се употребява при постоянен контрол на обмяната на веществата.

Лечебна Хумана HN е обогатена с пребиотици. Пребиотични баластни вещества са несмилаеми хранителни съставки, които стимулират растежа и активността на интестиналните микроорганизми. Откриват се в майчината кърма и в някои растителни видове. Достигат непроменени до дебелото черво, където потенцират бифидогенната микрофлора.

При остри ентероколити, се препоръчва спазването на следния хранителен режим (виж таблицата):

Лечебна Хумана HN не трябва да се прилага при непоносимост към краве мляко, при алергия към протеини от кравето мляко, при галактоземия, при непоносимост към лактоза, фруктоза и захароза. В подобни случаи е удачно да се премине към хранене с Лечебна Хумана SL.