Нов стратегически партньор на ХУМАНА за България01/05/2006

От aприл 2006 продуктите с марка ХУМАНА ще бъдат представяни на българския пазар от КЕНДИ ООД. Изборът е направен след дълго проучване на потенциални и евентуални партньори от страна на немския концерн. КЕНДИ ООД са известни като производители на висококачествени хранителни продукти*. ХУМАНА са сред водещите производители на адаптирани млека, каши и готови детски храни. На германския пазар те са лидер при лечебните и хипоалергенните продукти и детската вода.

ХУМАНА ГмбХ принадлежи към групата ХУМАНА МИЛХЮНИОН, базирана в Херфорд, Германия. Това е млекопреработвателен комплекс, обединяващ повече от 8 000 фермерски стопанства, като производството на адаптирани млека започва още от 1950. Тогава ХУМАНА пуска на пазара първото адаптирано мляко, максимално приближено по състав до майчиното. Повече от 50 години фирмата произвежда висококачествени хранителни продукти за кърмачета и малки деца, използвайки съвременните технологии при спазване на етичните, правните и екологични норми на тази дейност.

ХУМАНА изнася своята продукция в повече от 30 страни по цял свят. Дъщерни фирми в Италия, Испания и Португалия, съвместно със своите немски колеги, разработват продукти, съобразени със спецификата на отделните пазари. Качеството обаче винаги си остава немско!

Адаптираните млека на ХУМАНА

Според Глобалната стратегия за хранене на кърмачето и малкото дете на Световната здравна организация (СЗО), “Естественото хранене (кърменето) е незаменим начин за осигуряване на идеалната храна за нормалния растеж и развитие на кърмачето; то е неделима част от репродуктивния процес с важни последици за здравето на майката.“

При определени състояния (хипогалактия, някои заболявания на майката), кърмачето получава частично (смесено хранене), съответно изцяло (изкуствено хранене), друг вид мляко (адаптирано), различно от майчината кърма. Адаптираните млека се разработват на основата на кравето мляко, като в процеса на производство се намаляват различията с майчината кърма.

ХУМАНА 1

ХУМАНА 1 адаптирано мляко за захранване на кърмачето съдържа всички хранителни и градивни вещества в отговарящо на нуждите на организма съотношение. Може да се дава от първия ден след раждането:

– Като единствена храна, ако майката не кърми

– За дохранване, ако кърмата е в недостатъчно количество

Характеристики:

– Съдържа всички важни хранителни вещества

– Приема се добре

– Адаптирано е към протеина на майчината кърма

– Не съдържа кристална захар

– Не съдържа глутен

– Съдържа само млечна захар

– Обогатено е с желязо

ХУМАНА 2 с пребиотици**

ХУМАНА 2 адаптирано мляко за последващо и продължително хранене на кърмачето и малкото дете е съобразено по своя състав с нуждите от хранителни и енергийни вещества на кърмачето, което се намира в период на захранване. Може да се дава след навършване на 4-ия месец. Да не се прилага за последващо и продължително хранене на кърмачето като заместител на майчиното мляко преди 4-ия месец. Може да се дава:

– Като допълнение към кърмата

– Като допълнение към Хумана 1 или всяко друго адаптирано мляко

– В рамките на смесеното хранене и след навършване на 1 година на детето

Характеристики:

– Съдържа всички важни хранителни вещества

– Приема се добре

– Адаптирано е към протеина на майчината кърма

– Не съдържа кристална захар

– Не съдържа глутен

– Обогатено е с желязо

* Техни са марките STEP – разтворими напитки, SupraVit – мултивитамини и минерали, Picantina – подправки за овкусяване на ястия, като и в трите категории КЕНДИ ООД са пазарен лидер.

** Пребиотиците са несмилаеми хранителни съставки, които стимулират растежа и активността на интестиналните микроорганизми. Те се откриват в майчината кърма, в някои растителни видове, а някои от адаптираните млека са обогатени с тях. Тези съставки достигат непроменени до дебелото черво, където потенцират бифидогенната микрофлора.

За разлика от пребиотиците, пробиотиците са живи микроорганизми, включващи Lactobacillus, Bifidobacterium, които стимулират локалния имунитет и подобряват баланса на гастроинтестиналната флора. Те колонизират храносмилателния тракт, като намаляват честотата и продължителността на острите инфекциозни диарии при изкуствено хранени кърмачета.