Достъп само за абонати
Достъп до пълното съдържание на статиите в сайта на списанията ни МД, Доктор Д и Кардио Д имат само абонати.
Информация за начините за абониране можете да намерите на нашата страница за абонамент
Сайтът spisaniemd.bg е най-голямата специализирана информационна база данни в областта на медицината на български език, с над 8000 статии във всички области на медицината и за повечето заболявания.
Хранителни алергени
01/04/2006
Хранителните алергени са протеини, които са с относителна резистентност към процеса протеолиза и към разграждане и резорбиране в гастроинтестиналния тракт (ГИТ). Резистентността им се определя от тяхната молекулна структура (дисулфидни връзки), лигандното свързване, например с калций, с което се повишава устойчивостта им, взаимодействието им с липиди, с което резорбцията им става по-лесна и в циркулацията […]