КОЛЕГИУМ01/06/2014

Уважаеми колеги,

Всеки от нас си е задавал въпроса: Как да останем информирани и да сме в крак с новостите, когато информацията и новините ни затрупват през стотиците кардиологични списания, медицински сайтове и многобройните конгреси?! Дори ръководствата за поведение, които се стремят да обобщят наличните данни, в един момент стават толкова много и така често подменящи се, че ни става трудно дори да ги следим.

Един от възможните отговори на тези въпроси е: четете Кардио D! Оставете на нас да преравяме сайтовете, да следим конгресите и да обобщаваме най-важната информация в клиничните ръководства! С ентусиазъм го правим вече 10 години и ще продължим и в бъдеще да се грижим за вашата информираност.

В този брой на списание Кардио D сме подготвили актуална информация за новостите от Научните сесии на АСС/АНА от април 2014 година, съкратен и обобщен вариант на ръководството за поведение при пациенти с клапни заболявания на Американската сърдечна асоциация (AHA), акценти в съвременната антихипертензивна терапия, становища на работни групи към Европейското кардиологично дружество за кардиопротекция...

Интересно развитие в рубриката ни „Най-интересен клиничен случай“: освен победителите в миналогодишния ни конкурс (колеги от Клиниката по сърдечна хирургия на Университетска болница „Св. Анна”), всички автори на клинични случаи в списание Кардио D през 2013 година получиха награди, осигурени от фирма Сервие, и грамоти от екипа на списанието. Така че не се колебайте: станете наш автор!

В този брой на списание Кардио D имате възможност да прочетете за клиничен случай, свързан с характерните промени в сърдечносъдовата система при спортисти, представен от доц. д-р Иван Груев от НМТБ „Цар Борис ІІІ“.

Вижте и последните три броя на списание МД, които са в тираж 10,000 броя и обем над 120 страници! В тях е и новата ни рубрика Медицината днес в България (МД в България), в която има интересни авторски научни статии от български автори, както и много полезна и актуална информация за лекарите от всички специалности в България.

Приятно четене на Кардио D!

Покажете го и на колега